logo rannet

Verschillende soorten gevelschade: herkennen en behandelen

Verschillende soorten gevelschade- herkennen en behandelen

De gevel is het visitekaartje van uw woning of bedrijfspand. Het is daarom belangrijk om deze goed te onderhouden en beschadigingen tijdig aan te pakken. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten gevelschade, hoe u deze kunt herkennen en wat de beste behandeling is.

Scheuren in de gevel

Scheuren in de gevel kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals verzakkingen of thermische belastingen. Het is belangrijk om scheuren in de gevel tijdig op te merken en te behandelen, om verdere schade te voorkomen. Scheuren tot 5 mm kun je zelf herstellen met behulp van een reparatiemortel. Bij grotere scheuren is het verstandig om een professional in gevelschadeherstel in te schakelen.

Verkleuring en algengroei

Een grauwe of groene aanslag op de gevel kan worden veroorzaakt door algengroei of verontreiniging. Met een hogedrukspuit kun je deze aanslag eenvoudig reinigen. Ook kunt u de gevel laten impregneren, waardoor deze beter bestand is tegen vervuiling en vocht.

Losse voegen

Voegen houden de stenen in de gevel bij elkaar en zijn daarom van groot belang voor de stabiliteit van de constructie. Wanneer voegen loslaten, kan er vocht in de gevel dringen en kunnen stenen loskomen. Het is daarom belangrijk om losse voegen tijdig te herstellen. Hiervoor kunt u een voegmiddel gebruiken dat past bij het type gevel.

Roestvlekken

Roestvlekken op de gevel kunnen worden veroorzaakt door metalen objecten zoals gegalvaniseerde L-beugels of stalen balken. Om roestvlekken te voorkomen kun je deze objecten laten coaten met een roestwerende verf. Wanneer de vlekken al aanwezig zijn, kunt y deze behandelen met een roestomvormer en vervolgens opnieuw laten verven en behandelen met professioneel spuitwerk.

Waterdoorslag

Waterdoorslag kan ontstaan wanneer er scheuren of andere beschadigingen in de gevel zijn. Hierdoor kan er vocht in de gevel dringen, wat kan zorgen voor schimmelvorming of andere vochtproblemen. Een goede oplossing is het aanbrengen van een waterwerende coating op de gevel, waardoor deze beter bestand is tegen vocht.

Behandel uw gevelschade

Het is van belang om gevelschade tijdig te herkennen en behandelen, om verdere schade aan de constructie te voorkomen. Door regelmatig onderhoud en het tijdig inschakelen van een professional kunt u de levensduur van je gevel aanzienlijk verlengen. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om gevelschade te herkennen en te behandelen, zodat je zorgeloos kunt genieten van uw woning of bedrijfspand.

Bij Rannet zijn we gespecialiseerd in bouwschadeherstel en gevelschadeherstel. Naast deze specialismes houden we ons dagelijks bezig met professioneel spuitwerk en houden we ons dagelijks bezig met aluminium kozijnen herstellen. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent bouwschade? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag kennis.

Gerelateerde blogs