logo rannet

Hoe lang gaat een keuken mee?

Uw keuken vernieuwen is iets wat niet vaak voorkomt. Dit omdat keukens over het algemeen lang meegaan. Maar hoe lang gaat een keuken mee? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. In dit blog vertellen we u hoe lang een keuken meegaat.

Wat is de gemiddelde levensduur van een keuken?

Een keuken vervangen gebeurt vaak niet meer dan twee keer. Uit onderzoek is gebleken dat een keuken gemiddeld 19 jaar meegaat. Daarnaast blijkt dat 24% de keuken vervangt voor een nieuwe keuken, wanneer de oude keuken tussen de 11 en 15 jaar oud is. Maar hoe zit dat met uw keuken? Is deze eigenlijk wel toe aan vervanging? Dit hangt natuurlijk af van bepaalde factoren die invloed hebben op de levensduur. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van uw keuken.

Wanneer is uw keuken toe aan vervanging?

Wanneer een keuken intensief gebruikt wordt zal dit de levensduur beïnvloeden. Hoe intensiever de keuken wordt gebruikt, des korter de levensduur. Het is uiteraard ook van belang om te kijken naar hoe de keuken wordt onderhouden. U kunt tussentijds uw keuken laten spuiten. Dit heeft direct effect hebben op de uitstraling van uw keuken. Ook is het van belang om te kijken naar uw huidige inbouwapparatuur, kastjes, werkblad en andere keukenonderdelen. Het komt natuurlijk voor dat een van deze onderdelen toe is aan vervanging. U kunt er daarom voor kiezen om aparte onderdelen te vervangen. Zo bespaart u een hoop geld en kunt u gebruik blijven maken van uw huidige keuken.

Keuken renoveren

Een voordelige optie op uw keuken te vervangen is keukenrenovatie. In plaats van het nemen van een hele nieuwe keuken kunt u ervoor kiezen om uw keuken te renoveren. Een keukenrenovatie is daarnaast een stuk minder ingrijpend omdat u specifieke onderdelen laat vervangen. Daarnaast voorkomt u een hoop rommel ten opzichte van het vervangen van een geheel nieuwe keuken. Bij Rannet zijn we gespecialiseerd in keukenrenovatie. Onze specialisten helpen uw bij keukenrenovatie in Arnhem en omgeving. Zo vernieuwen we uw keuken zonder dat er grote ingrepen nodig zijn.

Gerelateerde blogs