logo rannet

Wanneer moet ik mijn kozijnen vervangen?

Afhankelijk van het soort materiaal is het nodig om uw kozijnen om eens in de zoveel tijd te vervangen. Dit komt omdat uw kozijnen enige slijtage te verduren hebben. Om uw huis of pand een betere uitstraling en isolatie te geven adviseren wij zeker om uw kozijnen te vervangen wanneer dat nodig is. Maar wanneer moet uw kozijn vervangen worden? Dat leggen we u graag uit. 

Redenen om uw kozijnen te vervangen

Naast dat u ervoor kunt kiezen om uw kozijn te vervangen is het ook mogelijk om uw kozijn te repareren. In sommige gevallen is het voordeliger om uw gehele kozijn vervangen in plaats van repareren. Dit heeft te vooral te maken met de levensduur van het kozijn. Er zijn verschillende redenen waarom uw kozijn vervangen moeten worden:

  • Warmteverlies door slechte isolatie
  • Houtrot in houten kozijnen
  • Inbraakschade
  • Ramen hebben enkel glas
  • Kozijnen zijn verouderd of ernstig beschadigd

Isolatie

Wanneer uw kozijnen zijn beschadigd kan dit gevolgen hebben voor de kwaliteit van uw isolatie. Door veroudering of beschadiging kan kou makkelijker in uw ruimte komen wat leidt tot warmteverlies. Om de warmte vast te houden stijgen uw stookkosten. Dit wilt u uiteraard vermijden. Om die reden is het verstandig om uw kozijn zo snel mogelijk te vervangen. Hoe sneller u de kozijnen vervangt, des te kleiner de kans dat u meer geld kwijt bent aan onderhoud.

Over het algemeen bieden kunststof en aluminiun kozijnen een goede isolatiewaarde. Hebben deze beschadiging opgelopen? Dan kunt u uw kunststof of aluminium kozijnen repareren bij een professional. Heeft u enkel glas? Dan adviseren wij om te kijken naar isolerend glas. Vaak zorgen houten kozijnen met enkel glas ervoor dat u warmte verliest.

Houtrot

Wanneer u een houten kozijn heeft kan dit na een bepaalde periode gaan rotten. Hoe snel het hout kan rotten is afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Daarnaast is het wel van belang om uw houten kozijn goed te onderhouden om u delen moet repareren of laten vervangen.

Inbraakschade

Om uw veiligheid te garanderen is van belang om uw pand of woning goed te beschermen tegen inbrekers. Zorg er daarom voor dat uw kozijnen niet verouderd zijn. Dit maakt het namelijk makkelijk voor inbekers op uw verouderde kozijn open te breken. Wij adviseren om goed te kijken of uw kozijne voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Wonen. Zo bent u altijd beter verzekerd tegen inbraak.

Kies het juiste materiaal

Denk voordat u de kozijnen gaat vervangen goed na over welk materiaal u kiest. Er zijn verschillende soorten materiaal die u kunt kiezen bij het vervangen van uw kozijn. Uit kunt kiezen uit:

  • Houten kozijnen
  • Kunststof kozijnen
  • Aluminium kozijnen

Houten kozijnen hebben een klassieke en natuurlijke uitstraling. Dit materiaal gaat kan lang meegaan wanneer u dit goed onderhoud. Ook is dit eenvoudig te repareren en aan te passen in kleur door dit te verven. Kunststof kozijnen hebben niet zoveel onderhoud nodig en is daarnaast een zeer voordelige keuze. Aluminium kozijnen zijn zeer sterk en gaat enorm lang mee. Daarnaast is het een duurzame keuze. Wanneer uw aluminium kozijn beschadigd is, dan adviseren wij dit door een specialist te repareren.

Redenen om uw aluminium kozijnen te herstellen

In veel gevallen is uw aluminium ramen en deuren herstellen een betere keus. Aluminium is materiaal dat lang meegaat en kan door herstelwerk weer worden gebruikt. Daarnaast is het herstellen van uw huidige aluminium kozijnen een voordeligere manier. Wel raden wij aan om uw aluminium kozijnen regelmatig te onderhouden om te voorkomen dat de schade wordt en alles moet worden vervangen.

Uw kozijnen vervangen?

Kiest u ervoor om uw kozijnen te vervangen of repareren? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Heeft u meer vragen over het vervangen of herstellen van uw kozijn? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

Gerelateerde blogs