logo rannet

Wat kost een aluminium kozijn?

U wilt een aluminium kozijn aanschaffen voor uw huis of bedrijfspand. Een goede keus! Maar wat kost een aluminium kozijn eigenlijk? Wij vertellen u graag wat de kosten zijn en wat er mogelijk is in uw situatie. Zo heeft u een beter idee van de prijzen die een aluminium kozijn met zich mee kan brengen.

Wat kost een aluminium kozijn?

Aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Dit heeft invloed op de prijs van een aluminium kozijn. Niet elke opdracht is hetzelfde waardoor de prijzen verschillen per opdracht. Hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten.

Project Gemiddelde prijzen Voordelen aluminium kozijnen
Vast raam (1x1m) €430 – €500 Weinig tot geen onderhoud nodig
Draai- kiepraam (1x1m) €640 – 700 Zeer sterk en licht dus geschikt voor grote raamoppervlaktes
Deurkozijn (0,8x230m) €1.500 – €2.250 Binnen en buitenkant kunnen verschillen van kleur, zopast het bij elk interieur

Hoe worden prijzen van aluminium kozijnen bepaald?

Er zijn een aantal verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een aluminium kozijn waaronder:

Glas

Wanneer u aluminium kozijnen wilt laten plaatsen is het mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten glas. Enkel glas werkt vaak minder isolerend, waardoor de kosten omhoog kunnen schieten op lange termijn. De investering van beter geisoleerd glas is daarom aan te raden. Dit neemt een hogere kostprijs met zich mee, maar zal op lange termijn een hoger rendement opleveren. Hieronder hebben we de kosten van het glas voor u op een rijtje gezet (per vierkante meter).

Type glas Isolatie Gemiddelde kostprijs
Standaard dubbel glas Matig €60 – €70 euro
HR glas Voldoende €75 – €95 euro
HR++ glas Goed €90 – €100 euro

U kunt er ook voor kiezen om HR++ glas te nemen. Dit is de meest kostbare maar uitstekende keus. De prijs van HR++glas ligt tussen de €100 en €125 euro.

Kleur

De kleur van uw aluminium kozijn kan ook in prijs verschillen. Over het algemeen worden de alumium kozijnen in wit, créme, grijs of donkergroen geleverd. Mocht u een andere kleur willen, dan kunnen dan mogelijk kosten bijkomen.

Soort raam

Het soort raam dat u heeft tevens invloed op de prijs van het aluminium kozijn. We onderscheiden drie soorten ramen waaronder:

  • Vast-raam: dit raam is niet te openen en daarom het laagst in prijs.
  • Val-raam: een val-raam is een raam dat kan openvallen. Dit soort ramen zie je vaak hoger in de muur bij badkamers en wc’s.
  • Draaikiepraam: wanneer u wel de mogelijkheid heeft om uw raam te openen, dan is een draaikiepraam een prima optie. Gezien de montage minder eenvoudig is dan bij een vast raam, liggen de kosten hoger.

Extra opties

Er zijn natuurlijk ook allerlei extra opties mogelijk bij het plaatsen van een aluminium kozijn. Zo zien we steeds vaker mensen die horren nemen om insecten buiten de deur te houden. Daarnaats kunt u ervoor kiezen om uw kozijnen beter te beveiligen met hang en sluitwerk. Dit zal uiteraard ook een hogere kostprijs met zich meenemen. Wilt u de woning goed ventileren? Dan kunt u ervoor kiezen om ventilatieroosters in te bouwen. Dit voorkomt een vochtige lucht wat leidt tot minder schimmel.

Aluminium kozijnen vervangen of herstellen?

Uw aluminium ramen en deuren herstellen is in de meeste gevallen de beste optie. Dit omdat aluminium lang meegaat met regelmatig onderhoud en dit vaak hersteld kan worden door een specialist.

Aluminium kozijnen repareren?

Zijn uw kozijnen verouderd, maar is de aanschaf van nieuwe alumiunium kozijnen overbodig? Dan kan Rannet uw aluminium kozijnen repareren. Dit is in sommige gevallen een betere en voordeligere optie dan het aanschaffen van nieuwe alumiunium kozijnen. Heeft u vragen over het herstel van uw aluminium kozijnen? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

Gerelateerde blogs