logo rannet

Tips voor het onderhoud van aluminium kozijnen

Aluminium is materiaal dat over het algemeen lang meegaat. Om die lange levensduur is het onderhoud van aluminium kozijnen van belang. We geven daarom graag een aantal tips voor het onderhouden van uw aluminium kozijnen.

Laklaag

Door bepaalde weersomstandigheden kan de laklaag van uw aluminium kozijn verweren. Zo kan zonlicht ervoor zorgen dat de laklaag van het aluminium kozijn zijn kleur en glans verliest. Om die reden adviseren wij om eens in de zoveel tijd uw laklaag te onderhouden. Doe dit ongeveer om de twee jaar. Ziet uw laklaag er na twee nog goed uit? Dan is het niet direct nodig om hier een onderhoudsbeurt aan te geven.

Geanodiseerd aluminium

Geanodiseerd aluminium gaat erg lang mee en is harder materiaal dan niet geanodiseerd aluminium. Echter kunnen hier ook beschadegingen onstaan. Denk daarbij aan krassen of deuken, maar ook glansverlies door te zon. Ook hierbij raden wij aan eens in de twee jaar te onderhoud uit te voeren.

Hang- en sluitwerk

Controleer ook uw hand- en sluitwerk om de twee jaar. Zo raden wij aan of het sluitwerk nog goed werkt en indien nodig dit in te smeren. Door periodiek onderhoud uit te voeren voor uw hang- en sluitwerk, zorgt u ervoor dat de kwaliteit goed blijft.

Aluminium kozijnen schoonmaken

Om uw aluminium kozijnen in goede staat te behouden is het van belang om dit schoon te houden. Zorg er daarbij wel voor dat u gebruik maakt van de juiste reinigingsproducten. Vermijd hierbij het gebruik van stalen borstels, schuurpapier en staalwol. Dit zorgt er namelijk voor dat u krassen krijt op uw aluminium kozijn. Door uw aluminium kozijnen eens in de zoveel tijd schoon te maken verwijderd u zuren, zand, giffen, aanslag en vuiligheid. Het schoonmaken van uw kozijn werkt als volgt.

  1. Schoonspoelen: begin met het schoonspoelen van uw aluminium kozijn. Wij adviseren hiervoor gebruik te maken van lauw schoon water.
  2. Schoonmaken: nu het kozijn is schoongespoeld begint u met de daadwerkelijke schoonmaak. Hiervoor dopt u een zachtschoonmaakdoekje in het milde schoonmaakmiddel. Let op dat u hardnekkige schoonmaakmiddelen vermijd aangezien dit uw aluminium kozijn kan aantasten.
  3. Behandeling: als laatste stap kunt u het aluminium kozijn behandelen met speciale aluminiumwas. Hiermee voorkomt u dat het vuil weer snel op uw aluminium kozijn kan komen.

Onderhoud van aluminium kozijnen door een professional?

Het onderhoud van uw aluminium kozijn moet eens in de zoveel tijd gebeuren om te voorkomen dat uw aluminium kozijn beschadigd. Om die reden adiveseren wij dit periodiek door een specialist te doen. Zo heeft u geen omkijken naar uw aluminium kozijnen en blijven deze op lange termijn goed. Rannet is gespecialiseerd in het onderhoud van aluminium kozijnen. We kunnen uw kozijnen periodiek onderhouden, maar ook eenmalig. Wilt u uw aluminium ramen en deuren herstellen? Of heeft u vragen of opmerkingen over het onderhoud van uw aluminium kozijn? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

 

Gerelateerde blogs