logo rannet

Hoe krijg je aluminium schoon?

Ondanks dat aluminium sterk materiaal is en over het algemeen minder snel vies wordt dan materiaal als hout of kunststof, bestaat de kans dat hier vuil op kan komen. Om uw aluminium goed te onderhouden is het van belang om dit goed schoon te houden. Maar hoe krijg je aluminium schoon? We geven graag u een aantal tips voor het schoonmaken van uw aluminium.

Waarom uw aluminium schoon houden?

Het kan voorkomen dat uw aluminium kozijnen op lange termijn te maken krijgen met vuiligheid. Het gevold hiervan is dat er corrosie ontstaat. Corrosie tast uw aluminium aan, waardoor de levensduur verkort wordt. Wanneer we bij Rannet aluminium kozijnen repareren zien we helaas ook corrosie voorbij komen. Daarnaast komt het ook voor dat er krassen ontstaan omdat men niet op de juiste manier schoonmaakt. Denk bijvoorbeeld aan krassen die ontstaan door een schuursponsje. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van onze handige tips.

Hoe krijg je aluminium schoon? 4 stappen.

Eigenlijk is het schoonmaken van uw aluminum ramen of deuren vrij eenvoudig. Dit kan al door alleen met schoon en lauw water. Wanneer u er toch voor kiest om met reinigingsmiddelen aan de slag te gaan, dan adviseren wij om dit met een pH-neutraal middel te doen en chemische stoffen of schoonmaakmiddelen te vermijden.

  1. Begin eerst met het verwijderen van het vuil of zand dat op uw aluminium ramen of deuren zit. Hiervoor kunt u met schoon water over alles wegspuiten. Gebruik hiervoor een hoop water.
  2. Gebruik een zachte droge doek om uw kozijnen en droog te maken.
  3. Nu kunt u de kozijnen met een pH-neutraal reinigingsmiddel wassen. Vervolgens maakt u het glas droog met een wisser.
  4. Als laatste stap veegt u de kozijnen weer droog met een zachte droge doek.

En voilà! Uw aluminium ramen en deuren zijn weer schoon.

Meer tips voor uw aluminium ramen en deuren?

Wilt u meer tips over het onderhoud van uw aluminium kozijnen? Dan staan wij u graag te woord. Bij Rannet zijn we gespecialiseerd in aluminium ramen en deuren herstellen. Wij willen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw aluminum kozijnen. Advies nodig? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

 

 

Gerelateerde blogs